Join for FREE
It only takes a minute!
Zeiss - Always on the lookout for something special – Shop now

Welcome to BirdForum.
BirdForum is the net's largest birding community, dedicated to wild birds and birding, and is absolutely FREE! You are most welcome to register for an account, which allows you to take part in lively discussions in the forum, post your pictures in the gallery and more.

Problems with Sony RX10iv

Reply
 
Thread Tools Rate Thread
Old Saturday 14th April 2018, 16:01   #1
Steve Babbs
Steve Babbs
 
Steve Babbs's Avatar

 
Join Date: Mar 2004
Location: England
Posts: 3,318
Problems with Sony RX10iv

Help!

I've been using my camera for a month now. I alsways used aperture priority. Just a couple of days ago, instead of what I'd expect to see when i turn on the camera I get two horizonal bars: CH1and CH2 and it says STBY in green letters. If I flick the mode dial around and then back to A I get back to a more normal looking view for photo but it is not aperture priority but seems to be some automatic mode and the aperture dial does not work.

When I have the Mode dial guide on I can see that A, S and M modes are not available. When I tried to turn to them they do not come up in the guide.

I have tried a reset and this did not work.

I am totally confused and frustrated. Any help very much appreciated!

Regards

Steve
__________________
Please visit my website at www.stevebabbs.com

@SteveBabbs

Last edited by Steve Babbs : Saturday 14th April 2018 at 16:42.
Steve Babbs is offline  
Reply With Quote
Old Monday 16th April 2018, 01:01   #2
iveljay
Registered User

 
Join Date: Mar 2006
Location: Wiltshire, England
Posts: 862
As it appears to think that it is in movie mode, which doesn't have to be selected on the dial, but instantly available on the movie button, have you pressed the movie button several times to see what happens?

Doing a search on the online manual the only time STBY is mentioned is in Video Light Mode -

The horizontal lines are normal on anything recording stereo sound and appear in the list of icons, Standby simply means that it is waiting for you to press the button to record. However since you have reset it, this seems unreasonable behaviour. Hence the thought that you may have some sort of fault with the video button or the dial.

Once in a blue moon changing the SD card and reformatting it has been helpful on cameras I have owned that appeared to be having some sort of nervous breakdown, but I admit I am clutching at straws and it sounds like a genuine fault.

The fact that A, S and M modes not being available does point to it somehow being in Video mode whether from the dial or the overriding video button.

It doesn't sound as if it is anything that you have done unfortunately, so it may well turn out to be a warranty issue.

I only run Sony audio and video equipment so I can't play to see if I can force the error on anything that I own regrettably.

Not a lot of help - sorry.
iveljay is offline  
Reply With Quote
Old Tuesday 17th April 2018, 16:52   #3
Steve Babbs
Steve Babbs
 
Steve Babbs's Avatar

 
Join Date: Mar 2004
Location: England
Posts: 3,318
I picked it up today and everything seems okay. Whcih may be good news or an intermittent fault that will always be fine when with an engineer!
__________________
Please visit my website at www.stevebabbs.com

@SteveBabbs
Steve Babbs is offline  
Reply With Quote
Old Tuesday 17th April 2018, 17:55   #4
Farnboro John
Registered User

 
Join Date: Mar 2006
Location: Farnborough
Posts: 12,675
Lucky you kept the DSLR as a back up!

John
Farnboro John is offline  
Reply With Quote
Old Tuesday 17th April 2018, 19:20   #5
Steve Babbs
Steve Babbs
 
Steve Babbs's Avatar

 
Join Date: Mar 2004
Location: England
Posts: 3,318
Quote:
Originally Posted by Farnboro John View Post
Lucky you kept the DSLR as a back up!

John
It's rather an expensive backup and having got a taste for travelling light again, I am keen for my SLR days to be over.
__________________
Please visit my website at www.stevebabbs.com

@SteveBabbs
Steve Babbs is offline  
Reply With Quote
Advertisement
Reply


Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any ideas where to find a deal on a Sony RX10IV pbjosh Cameras And Photography 4 Monday 8th January 2018 16:47
Sony alpha A77ii with Sony SAL-70400 70-400mm F4-5.6 GSSM claypole55 Sony 7 Tuesday 5th April 2016 12:15
Sony SAL-500F80 Telephoto 500mm f/8.0 Reflex Autofocus Lens for Sony Alpha & Minolta Rosah Sony 10 Tuesday 22nd April 2008 20:42
Have Starling Problems And Eastern Blue Bird Problems!!!!! keith richter Nestboxes 11 Friday 19th May 2006 23:38

{googleads}

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites

Help support BirdForum

Page generated in 0.15248609 seconds with 15 queries
All times are GMT. The time now is 13:34.