Join for FREE
It only takes a minute!
Magnifying the passion for nature. Zeiss Victory Harpia 95. New!

Welcome to BirdForum.
BirdForum is the net's largest birding community, dedicated to wild birds and birding, and is absolutely FREE! You are most welcome to register for an account, which allows you to take part in lively discussions in the forum, post your pictures in the gallery and more.

Aoly 2100uz question?

Reply
 
Thread Tools Rate Thread
Old Monday 5th July 2004, 21:55   #1
Bill2468
Registered User

 
Join Date: May 2004
Location: Brooklyn, NY
Posts: 53
Question Aoly 2100uz question?

I like my 2100uz .It has never seen a repair shop or a screw driver.
My question is:
I pbut in a 128 memory and try to set it on shq (super high qualit) yet when I exit the menue feature the display goes back to hq (high quality). When I select shq it shows on the display but only ubtil I exit the menue????

BiLL
Bill2468 is offline  
Reply With Quote
Old Monday 5th July 2004, 21:59   #2
helenol

 
Join Date: May 2003
Posts: 3,748
Strangely enough, I had the same problem today. (Oly 750UZ)

Actually I forgot to turn off my camera over a week ago, and have been away since then. However, today, when I used the camera again, it keeps returning to the HQ settings, no matter how many times I enter the SHQ settings in the menu.
helenol is offline  
Reply With Quote
Old Tuesday 6th July 2004, 22:02   #3
helenol

 
Join Date: May 2003
Posts: 3,748
Does anyone know how to correct this problem? thanks.
helenol is offline  
Reply With Quote
Old Sunday 8th May 2005, 01:13   #4
goldieboy
Registered User
 
goldieboy's Avatar

 
Join Date: Apr 2005
Location: Regina, Saskatchewan, Canada
Posts: 3
Thumbs up Aoly 2100uz question

It may be that your camera is in the all reset mode. This can be changed be going to MyMode then to Setup then to all reset and select off.
goldieboy is offline  
Reply With Quote
Old Sunday 8th May 2005, 14:08   #5
IanF
Moderator
 
IanF's Avatar

 
Join Date: Aug 2002
Location: Billingham, NE England
Posts: 55,865
Sounds like it to me too. I use the 'Custom reset' option to define what to reset. I use the reset-on for digital zoom and exposure bracketing but everything else is reset-off.

I have used 128 mb cards in mine for a couple of years now with no problem. I think I got mine in 2002 if not a bit before. I only use it on SHQ setting.

In 'play back' mode access the menu to the 'custom' and select what you do and don't want to reset at power on/off.

Some people have had unusual things happen with their Oly 2100UZ. Usual advice has been to remove the batteries for 24 hrs and then it works fine afterwards. A year or so back mine wouldn't power up so I did this and it's worked fine ever since.
IanF is offline  
Reply With Quote

BF Supporter 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Support BirdForum With A Donation

Advertisement
Reply


Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about bluetits flying the nest GrahamR Birds & Birding 4 Tuesday 17th August 2004 14:46
Another Beginner Question dicklynch The Birdforum Digiscoping Forum 3 Thursday 3rd June 2004 15:15
Another question on moth traps Surreybirder Butterflies and Moths 90 Saturday 3rd April 2004 14:24
SpiderTech adapter question miller.rob Digiscoping Adapters 2 Tuesday 20th January 2004 10:15

{googleads}

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites

Help support BirdForum

Page generated in 0.14640808 seconds with 17 queries
All times are GMT. The time now is 03:07.