Join for FREE
It only takes a minute!
Magnifying the passion for nature. Zeiss Victory Harpia 95. New!

Welcome to BirdForum.
BirdForum is the net's largest birding community, dedicated to wild birds and birding, and is absolutely FREE! You are most welcome to register for an account, which allows you to take part in lively discussions in the forum, post your pictures in the gallery and more.

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average.
Old Sunday 29th December 2013, 15:17   #1
gandytron
Registered User
 
gandytron's Avatar

 
Join Date: Oct 2006
Location: Thailand
Posts: 1,490
1.4 TC error message

Hi all,

My Nikon D7100 has started reporting "FEE" on the LCD panel when I put my 1.4 TC II in between the body and my 300mm f4 af-s lens (there is no problem when using the body and lens without the TC).

Any thoughts on why this might have happened and what I can do other than take it for servicing?

Thanks and best wishes,

Dave
__________________
World: 2,657 (latest: Three-wattled Bellbird, Panama)
Patch: 162 (latest: Slaty-legged Crake)
http://bangkokcitybirding.blogspot.com/
gandytron is offline  
Reply With Quote
Old Sunday 29th December 2013, 15:29   #2
KC Foggin
Super Moderator
BF Supporter 2018
 
KC Foggin's Avatar

 
Join Date: Nov 2002
Location: Myrtle Beach SC "Smiling Faces, Beautiful Places"
Posts: 224,551
Try this link. It helped me when I had the same message on my Nikon months ago.

https://support.nikonusa.com/app/ans...%20Madam%2CSLR
__________________
KC a/k/a common KC

Karma - What you send out
Comes right back at ya
KC Foggin is offline  
Reply With Quote

BF Supporter 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Support BirdForum With A Donation

Old Sunday 29th December 2013, 17:33   #3
JPAC
Just need one good photo
 
JPAC's Avatar

 
Join Date: Mar 2010
Location: Lincs
Posts: 460
What a curious URL in that link; ...Dear Sir or Madam,SLR..

Just clean all the contacts and those inside the camera.
JPAC is offline  
Reply With Quote
Old Sunday 29th December 2013, 17:54   #4
gandytron
Registered User
 
gandytron's Avatar

 
Join Date: Oct 2006
Location: Thailand
Posts: 1,490
Thanks for both responses,

I cleaned the contacts yesterday without success, but a more through cleaning just now has got it working successfully.

Thanks!

Dave
__________________
World: 2,657 (latest: Three-wattled Bellbird, Panama)
Patch: 162 (latest: Slaty-legged Crake)
http://bangkokcitybirding.blogspot.com/
gandytron is offline  
Reply With Quote
Old Saturday 4th January 2014, 21:56   #5
Neil
Registered User

 
Join Date: May 2003
Location: Hong Kong (ex Sydney)
Posts: 10,173
Check all the screws on the teleconverter as they can come loose.
Neil.
Neil is offline  
Reply With Quote
Advertisement
Reply


Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7D Error 01 message Neil Morris Canon 20 Thursday 22nd August 2013 10:16
CS4 Error message El CID Photoshop, Paintshop and Printing 1 Saturday 17th July 2010 19:41
What does this error message mean ? David Smith Computers, Birding Software And The Internet 2 Tuesday 13th April 2010 16:06
Another error message markgrubb Computers, Birding Software And The Internet 6 Friday 24th November 2006 13:51
Interesting error message for BWP Touty Computers, Birding Software And The Internet 5 Thursday 3rd March 2005 16:58

{googleads}
£100 Cashback on Opticron DBA VHD Binoculars. Click to find out more.

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites

Help support BirdForum

Page generated in 0.14504409 seconds with 15 queries
All times are GMT. The time now is 08:27.